.

Hej där, ledsen att jag inte har skrivit på ett tag men just nu så orkar jag inte. Men oroa er inte snart kommer nog glöden tillbaka så får ni veta mer.

I-landsproblem

Glass cravings när man precis har borstat tänderna. 


Ps! med god tankräm, tandtråd och sen listerine - jag har storhandlat på apoteket idag :D

Öm i hela kroppen

Väckarklockan ringer - snooze, den ringer igen - snooze, den ringer en gång till - snooze. Om jag var min väckarklocka skulle jag bli sjukt irriterad på mig själv. Men idag var det så attans segt att gå upp. Min sista lektion igår var dubbeltimme i yoga, det medför att jag på tisdagar har två timmar yoga - springer hem (ja, springer!) kastar i mig lite mat och sedan har två timmar rodd. Om en månad eller två är det här säkerligen inget problem, men tills dess; AJ MINA ARMAR! :P Sedan hjälpte det ju inte att jag stannade uppe till 0.20 för att göra läxor när jag kom hem. Och det mest irriterande är att det bara är 'busywork' - dvs bara sådant som ska hålla dig sysselsatt men eg. inte ger dig någonting. gah! 

Nu, det sista av läxorna och sedan skola :)

Nya Bilder

Mycket ligger uppe på facebook sen igår - men här kommer lite fler bilder :) lägger dock inte upp något på familjen då dom inte vill det - mailar några till er mamma och pappa :D

     
Mio, På väg till skolan, skolbuss, Farmers Market, FM - cupcakes

blogg.se verkar inte vilja lägga upp mina bilder just nu - fyller på imorgon :)

Senaste veckan

En vecka sen jag bloggade senast - ursäka uppehållet men ibland orkar man ju bara inte :P Förra veckan började jag på rodd, sen dess har jag gått 3 gånger och jag ÄLSKAR DET! :D Klubben heter Mount Baker och det är på andra sidan Mercer Island bron - det är alltså inte bara MI folk som är med. Vi börjar med en kort jogg, lite styrkeövningar, strech och sen lyfter vi i båtarna och årorna i vattnet och ror :) Framförallt på underbara dagar som nu - klarblå himmel och sol - är det fantastiskt - men det gör ju också att båtägare mm. skvalpar upp vattnet. Någorlunda stilla är det ändå och helt fridfullt och underbart! I helgen hände inte så mycket. På lördagen träffade jag Ariel, Juliana och Mio. På söndagen åkte vi till Farmers Market. Såhär ser mitt schema ut numera:

Måndagar: Skola 8.35 till 1.30 - hem, ta en powernap eller läsa eller plugga, Kl 3.30 åker vi till Rodd och kommer hem igen ca 6.30 - äter middag och gör läxor. 
Tisdagar: Skola 9.50-3.00 - hem, byta om och åka till rodd, hem igen, äta, plugga, göra mig i ordning och åka till Bellevue med Ben och Fredrica för att träffa Au-pairerna på Starbucks, hemma kring 11-11.20, göra resten av läxorna om jag inte har hunnit. 
Onsdag: Skola 8.55 - 3.00, hem, byta om, rodd, hem, äta, plugga, sova - ja, ni fattar :P
Torsdag: Skola 8.00-3.00, hem, byta om, rodd, hem, äta, plugga, sova
Fredag: Skola 8.55-3.00, hem, byta om, rodd, hem, äta och som denna fredag homegame (fotboll) 7.30 - 9.00 och sedan Spirit Dance till 12 tiden och sen hem och sova :)

Helgerna varierar

Ska äta middag nu - skriver snart igen! ciao

Float test

Imorse hade jag sovmorgon till 9.50 - jätteskönt att få sova ut ordentligt med tanke på att jag satt uppe till typ 12 med läxor - ambitiösa juniors på min skola har ca 6 timmar läxor per dag för att i början av senior year skickas betygen in för college som ett första steg i ansökningsprocessen och då gäller det att ha bra betyg för att imponera. Eftersom jag inte kan tillgodoräkna speciellt mycket av detta så kommer jag inte satsa lika hårt (hej jag har ett LIV också?) men jag har fortfarande mycket att göra. Hade dubbeltimme i spanska idag - berättade om min sommar för klassen på spanska (med darrig röst - gissa hur nervös jag var! jag känner knappt någon där!) Det gick bra iallafall, efteråt hade vi engelska inkl. ett litet quiz - och jag fick även reda på att jag hade missat helt att vi hade historia läxa tills idag, det är nämligen så att våra historia och engelska lärare lite halvt har lektionerna tillsammans även om vi håller oss till historia på 5th period och engelska på 6th - så eftersom vi inte hade 5th idag antog jag (felaktigt) att läxan var tills imorgon :/ men det var fler som gjorde samma fel så det blir till att göra tills imorgon. Sen lunch - jag och Laura åt ute eftersom det är helt fantastiskt väder här idag - just nu 23 grader! sista lektionen yoga och vi hade en gästtränare - fick göra massa nya roliga övningar - ska se om jag kan lyckas fota någon knepig pose - och sedan smet jag lite tidigare för att hinna till poolen brevid skolan och göra mitt Float Test som krävs för rodd. Och CAN YOU BELIVE IT - jag kunde flyta i 10 minuter! OCH sätta på mig en flytväst - vadååå skiiiillz! heliga mackaroner! Kom hem plockade en tomat från plantan på vår terass, käkade en nektarin och nu sitter jag här och pausar lite från skolan innan jag ska börja plugga igen. Ikväll ska jag träffa massa au-pair folk på Starbucks i Bellevue - Fredrica (http://www.modette.se/Modetter/Blogg/?blog=24618) tyckte att jag skulle följa med och det gör jag ju gärna! Så Ben - en tysk au-pair som bor på Mercer Island - kommer och hämtar upp mig kring 8 tiden så får jag åka med honom dit :) Ska bli superkul!

 
Tomater Kitty


Nu, åter till plugget!
Ciao 

Min första..

CHECK NÅGONSIN skrev jag idag :D och sen en till!
visserligen för något så tråkigt som skolan (jewelry class & spanska bok) men ÄNDÅ! 

Är nyligen hemkommen (slutar 1.30 på måndagar - vadå soft?) och har precis pratat med en halvsvensk familj (en svensk & en amerikan med barn som är tvåspråkiga) som vill ha en svensk barnvakt - ska sitta första gången den 19de (missar tyvärr fotbollsmatchen, men jag kan iaf gå på Spirit Dance efteråt :))  mellan 3.30 och 9 så jag hoppas på ca 70 dollar eller mer - skönt med någon form av inkomst iaf. Nu ska jag tajma bussen som går om e halvtimme och ta mig in till Bellevue för att köpa bla. löpardojjor (har inte fixxat det än) och lite annat random stuff som jag behöver. Imorgon ska jag gå till poolen och göra ett float test - för jag ska nämligen börja på crew (rodd), supriiise! första lektionen är på onsdag och det är på andra sidan bron - ska bli superkul! Och jag lovar att få någon att fota om jag plumsar i vattnet ;) 

Skolan (för de om undrar) går bra, men vi har sjukt mycket läxor - till imorgon (från idag) ska jag läsa de återstående 20 sidorna i 'The Cruciable' för att sedan ha ett test på karaktärerna och konflikterna i boken, Läsa en artikel och svara på frågor + skriva en liten uppsats för jewelry class, plugga spanska verb i alla möjliga former och läsa ett kapitel i historia boken och göra en matte assignment. GAH

Bror


Saknar dig :)

weho

Vad jag borde göra; 

- skriva på min historia uppgift
- gå och plocka upp tvätten
- äta lunch
- sortera alla sladdar som ligger och nästlar in sig i varandra

Och vad tror ni att jag gör? Gottar mig i tystnaden (folket är på farmers market) och väntar på att high school musical ska bli färdig laddad - snacka bra tidsanvänding!

Och när min vänstra och högra hjärnhalva bråkar om det låter det såhär; 

H: COME ON din latmask! 
V: jaja, jag ska bara...


First Football Game and Spirit Dance

Igår spelades skolans första fotbollsmatch för säsongen och vi vann! Matchen var nästan 2 timmar lång och vi vann med 6-7, efteråt marcherade hela bandet (största bandet skolan har haft någonsin, ca en fjärdedel av skolan, närmare 500 medlemmar) till vår lilla 'mini amfiteater' (ser ut som i highschool musical :P) där bandet ställde upp i en cirkel och det fanns en mashpit (eller hur det nu stavas) - dvs alldeles för många människor som hoppar upp och ner på en alldeles för liten yta - skor försvann(och återfanns) och kläder slets sönder! Sedan gick vi (Jag, Ariel, Erin, Mio, Laura och Lauras bror) in till dansen, det var packat med folk, en bra DJ och jättekul! Tog slut vid midnatt och då gick alla hem, här kommer lite bilder; 

  
 


Ren och skär utmattning

Förutom skolan händer inte så mycket här borta - men tro mig det är mer än tillräckligt! Man har läxor i alla ämnen till alla dagar. Och bara alla intryck gör mig helt seg i skallen! Jag har inte första perioden vilket innebär att jag har sovmorgon till 8.55 - men med tanke på att det tar 20 minuter att gå till skolan (hihi vilken LYX!) så måste jag ändå upp ca 7 och det är en mycket obekväm omställning att göra såhär efter sommaren. Idag gick jag dessutom upp ännu tidigare för att titta in hos min studievägledare och byta bort Photoshop (läraren är megaslow så jag får väl lära mig själv :) ) Jag hörde efter om jag kunde gå med i Jazz Choir men auditions var i Maj så det var tyvärr försent, andra hands valet var Smyckestillverkning så den kursen tar jag nu! Tror att det blir en rolig kurs och jag går bland andra tillsammans med en tjej som heter Erin och är vän med Ariel från både Photoshop & Yoga. Tredje Perioden har jag Calculus - piece of cake säger jag bara. Men om jag ska läsa något högre så är det AP Calc och den börjar megatidigt - så jag håller matten jag redan kan varm tills jag kommer tillbaka till sveadala och har sovmorgon istället :P Sedan är det spanska - och här verkar man köra väldigt mycket mer på det grammatiska så jag ligger lite efter men det ska nog lösa sig. Period 5 & 6 Är det två lärare som sammarbetar och antingen så har vi ca 40 elever klassen tillsammans eller så har vi lite mindre klasser - lunch i mitten av perioderna, och eftersom alla har antingen 1st eller 2nd lunch så är det KAOS i vår lilla matsal - hade bara macka med mig idag så jag och elise gick och köpte pasta, det var ju mission impossible 7 typ! Sista perioden är Yoga - vi har inte riktigt kommit igång än (aka läraren kan inte yoga och försöker köpa sig lite tid ;P ) Så idag var första dagen med någon form av fysik aktivitet och vi gick - hör och häpna! - hela TVÅ varv på löpbanan.... och sen ANDADES vi... (jag vet att det är svårt att få igenom via datorn - men det där var jag som var sarkastisk. ;) ) 

Imorgon är det fredag och våran första fotbollsmatch - jajjamensan Amerikansk fotboll - men tydligen så är vi inte speciellt duktiga - vårat basketlag däremot är GRYMT och tjejernas simlag! (därför jag inte joinar - hur dålig är inte jag jämfört med Michael Phelps avkomma lixxom :P ) Iaf - tillbaka till imorgon, efter matchen som spelas mot Lake Washington så är det skolans första dans - Spirit Dance, men det är inte någon fancy pants grejj (endast 4 sådanna per år) utan bara lite casual så att man kan träffas allihopa :) 

Nej nu ska jag tag tag i det sista av läxorna och sedan sova.

Älskar er!

Första skoldagen

I korthet: - träffade massa trevliga människor, såg freshmen i thighs, matteläraren är hilarious, har två lektioner med elise - norska tjejen, spanska med massa sophmores, tullys coffe på skolan :D, enorm yogaklass, en torrboll till Photoshop lärare. Nu ska jag sova - berättar mer imorgon!

Natti

Bumbershoot i bilder






The Space Needle, Grönt Kladd, Keisha Cole, Mainstage, Fontän, Jacob Dylan, Majs :D, Stone Temple Pilots, Natt

Bumbershoot

I förrgår åkte Signe ner från Bellingham för att bo hos mig under Bumbershoot festivalen, vi hämtade upp henne vid Seattle Center ( The Space Needle) Åkte och gjorde lite ärenden (mobil och bank) för att sen äta megagoda Gyros på Centrumet. Sedan tog vi det lugnt ett tag, gick runt på Mercer Island - köpte lindt choklad och frappuchinos och satt i solen (S passade på å sno en blompinneflagga - se bild ;) ). Plockade björnbär på vägen hem och väl hemma spelade vi Scrudge hela familjen. Sedan var det bio som gällde - varken jag eller Signe hade sett The Dark Knight, så vi tog oss till Bellevue Square och snylta till oss plus-stolarna (vadå - vi är dumma svenskar- hur skulle vi veta att man var tvungen å betala? ;) ) 

           


Igår var det Bumbershoot som gällde - men först flygplatsen för att få pengar från flygbolaget - hem och äta lunch och sen snabbt som attan in till Seattle Center där festivalen ägde rum. Vi såg Keisha Cole, T.I. , Jacob Dylan och Stone Temple Pilots och lite andra lokala artister, åt majskolvar och nudlar samt snyltade gratisprover med nötblandningar och drack ännu mer frappuchinos (det är gott när det är varmt OK?) 

 

RSS 2.0